RubikBG
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

RubikBG

BCA-Bulgarian Cubing Association

ИндексПоследни снимкиТърсенеРегистрирайте сеВход

Рубик Куб Лепенки

Go down 
+6
spigmata
LinkinPark
RafaNadal
BatafCube
Nikipetrov7504
krumbgf
10 posters
Иди на страница : 1, 2  Next
АвторСъобщение
spigmata

spigmata

Брой мнения : 802
Местожителство : Бургас

Рубик Куб Лепенки - Page 2 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Рубик Куб Лепенки   Рубик Куб Лепенки - Page 2 Icon_minitimeЧет Фев 24, 2011 9:31 pm

Вчера си взех замозалепващо фолио от Domko и днес взех че реших да си сменя лепенките на един от кубовете ми ето го и резултата:
Рубик Куб Лепенки - Page 2 0301b01463f430bb
Първо си направих един шаблон от ламарина и след това очертавах и рязах първо с макетен нож( не става не пробваите) а после с ножица (доста по лесно и се получават доста хубави лепенки).Кажете си мнението?

Последната промяна е направена от spigmata на Пет Фев 25, 2011 8:31 am; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
Nikipetrov7504

Nikipetrov7504

Брой мнения : 741
Местожителство : София

ПисанеЗаглавие: Re: Рубик Куб Лепенки   Рубик Куб Лепенки - Page 2 Icon_minitimeПет Фев 25, 2011 8:16 am

Мисля че доста добре се е получило. Цветовете са добри, ъгълчетата са приятно заоблени направо професионално си го направил. На мен ми е интересно как си направил шаблона от ламарина, и после с него най-вероятно чертаеш върху фолиото и изрязваш нали??? Защото аз го го правя по най-първобитния начин въпреки, че резултата ме устройва изцяло може би единствено заоблените върхове не докарвам като теб. Дай снимки на шаблона.
http://www.rubetimer.com/avatar.php?587
spigmata

spigmata

ПисанеЗаглавие: Re: Рубик Куб Лепенки   Рубик Куб Лепенки - Page 2 Icon_minitimeПет Фев 25, 2011 8:25 am

Ами с ножица за ламарина предполагам е направен, защото един приятел ми го направи и нямам представа.Btw лепенките ги направих за 2 часа и сега си мисля да си направя и единия куб от марсел с такива.И още нещо да ви се похваля снощи разбрах че тук в Бургас имало в някакъв магазин за играчки ето този куб от delaextreme и мисля да ходя да го видя Smile Ето и ламаринката: (Ники мисля че съм ти я показвал на теб Smile)

Рубик Куб Лепенки - Page 2 994d68687ff1ed9b

С него чертая и после изрязвам,първо бях почнал да режа с макетен нож, но не се получава и след товва с ножица доста по лесно се получава...
И още нещо препоръчвам на тези които мислят да си правят ламаринка да я направят не точно колкото лепенките 1,5х1,5 см а 1,4х1,4 см защото като почнете да очертавате с нея се получават лепенки 1,6х1,6 см. Това е. Smile

Последната промяна е направена от spigmata на Пет Фев 25, 2011 6:22 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Nikipetrov7504

Nikipetrov7504

ПисанеЗаглавие: Re: Рубик Куб Лепенки   Рубик Куб Лепенки - Page 2 Icon_minitimeПет Фев 25, 2011 5:19 pm

Честно не знам как така лепенките са ти по 1см. дори 0.9см. при мен Гухонга е с лепенка със страна 1.6см. а Лингяна със страна 1.45-1.5см. единствено малкия ми куб 2х2х2 този от диал екстрийм е горе долу 1см.
spigmata

spigmata

ПисанеЗаглавие: Re: Рубик Куб Лепенки   Рубик Куб Лепенки - Page 2 Icon_minitimeПет Фев 25, 2011 6:22 pm

объркал съм се сори дължината е 1,5х1,5
Tycho

Tycho

Брой мнения : 367

ПисанеЗаглавие: Re: Рубик Куб Лепенки   Рубик Куб Лепенки - Page 2 Icon_minitimeЧет Мар 10, 2011 10:49 am

Онзи ден си изпросих фолио от приятел който се занимава с моделизъм. Някакви там радиоуправляеми модели на коли, самолети, танкове и т.н. ги облепват с такова цветно фолио. Я викам, приготви ми 6-те цвята които нас тук ни интересуват, ей така да го пробвам. Виждаме се онзи ден и той ми носи шест квадрата от това фолио, точно колкото да облепя два куба. Е те това фолио няма нищо общо с това което имам и от Домко и от Бриколаж, които направо изхвърлих. Само като го погледнеш и си личи, че качеството е в пъти по-добро, и цветовете изглеждат много по-добре. Човекът си го пазарувал по интернет, но каза, че в София имало няколко магазина за такива радиоуправляеми модели и вероятно има такива фолиа. Когато намеря време и се присетя ще потърся да видя за какво иде реч, но от сега мога да кажа, че и цената ще е доста по-висока. Освен това като се заговорихме и разбрах, че използвали и специфични смазки, включително и силиконови такива, ще проверя и за това. Само да се постопли, че да ми е по-лесно с колелото да си обикалям из София.
ivanradanov

Брой мнения : 55

ПисанеЗаглавие: Re: Рубик Куб Лепенки   Рубик Куб Лепенки - Page 2 Icon_minitimeЧет Мар 10, 2011 11:29 am

И аз се занимавам с моделизъм и в софия има 2 места (ако не се лъжа) където се продават но са от порядъка на 20 лв метъра (към 80 см ширина) което е доста скъпо.. А ето това- http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_listCategoriesAndProducts.asp?catname=Covering+Film&idCategory=245&ParentCat=58 е най известния саит където продават фоилиа на приемлива цена, но трябва да се купят 5 метра... Аз вкъщи имам червено и бяло.
А ето го и единия български саит- http://steldi-air.com/catalog/index.php?cPath=29_102 и ако отидете в магазина сигурно ще можете да си вземете по малко, а не цял метър.
Tycho

Tycho

ПисанеЗаглавие: Re: Рубик Куб Лепенки   Рубик Куб Лепенки - Page 2 Icon_minitimeЧет Мар 10, 2011 11:42 am

Мисля, че се сещам къде е този магазин, нейде из Овча купел беше, виждал съм го! Значи скоро време ще го посетя. За фолиото, ако е толкова добро и на вид, и на цвят, и на допир, като това което ми дадоха, тогава качеството е по-важно от цената. И ако дават по половин метър, съм готов и кубчетата ми ще са обезпечени за много време напред. Ще проверя и какви смазки имат, пише за някакви силиконови масла на сайта, ще ги пробвам и тях. Че, аз само с Jig-A-Loo съм смазвал, пък е добре човек да си разшири кръгозора малко. Very Happy
gele100

Брой мнения : 51

ПисанеЗаглавие: Re: Рубик Куб Лепенки   Рубик Куб Лепенки - Page 2 Icon_minitimeПет Мар 18, 2011 2:17 pm

krumbgf написа:
Облепих го и сега не мога да го позная. Много благодаря.

Рубик Куб Лепенки - Page 2 22032009359

Рубик Куб Лепенки - Page 2 Rubik

Ти точно с какво облепи кубчето, зашото твоето изглежда най-добре.
http://www.rubetimer.com/avatar.php?4449
Tycho

Tycho

ПисанеЗаглавие: Re: Рубик Куб Лепенки   Рубик Куб Лепенки - Page 2 Icon_minitimeПет Мар 18, 2011 2:32 pm

krumbgf написа:
Купих си залепващо фолио от Мr bricolage изрязах и готово.
Вече седмица не са мръднали. Лепилото им е много здраво.

11.04.2011
Днес пробвах ето това - Logo-printing-Method
Рубик Куб Лепенки - Page 2 Dsc06869v.th
Стана идеално! Ето на, намерих си занимавка. Да си направя интересни и разнообразни логота за кубчетата ми. Very Happy
Nikipetrov7504

Nikipetrov7504

ПисанеЗаглавие: Re: Рубик Куб Лепенки   Рубик Куб Лепенки - Page 2 Icon_minitimeВто Апр 19, 2011 4:58 pm

Един бърз поглед към гугъл Логота изкара ето това - http://www.google.bg/search?q=logos&hl=bg&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Tb6tTefRFM3xsgbh1cThDA&sqi=2&ved=0CFIQsAQ&biw=1024&bih=584 стотици хиляди лога, каквото си поискате. И колкото да направя проба взех едно от първите срешнати и се получи ето това:
Рубик Куб Лепенки - Page 2 Firstlogo

Съвет: Чакайте да изсъхне хубаво тиксото след като махнете хартията под течащата вода, иначе може да ви се размаже логото и още нещо може би най добре е логата които принтите да са раздалечени достатъчно едно от друго за да не ги прецаквате при рязането както стана при мен. Smile
Това е още един път евала Tycho това наистина е страхотна ЗАНИМАВКА Smile Wink Smile
Tycho

Tycho

ПисанеЗаглавие: Re: Рубик Куб Лепенки   Рубик Куб Лепенки - Page 2 Icon_minitimeВто Май 24, 2011 5:07 pm

По тази технология си направих един от кубовете на имитация на куб от зарове.

Рубик Куб Лепенки - Page 2 Dice1.th Рубик Куб Лепенки - Page 2 Dice2z.th
spigmata

spigmata

ПисанеЗаглавие: Re: Рубик Куб Лепенки   Рубик Куб Лепенки - Page 2 Icon_minitimeПет Май 27, 2011 8:36 pm

Хубаво се е получили. Днес и аз имах малко време и реших да си сменя лепенките на два мои куба. Единият е от марселите а другият е от старо ядро на Original Rubik's Cube а частите са от куб от безпаника за 21 лв. Ето снимки за да видите резултата:

Рубик Куб Лепенки - Page 2 A23ef27b25fea9fa

Рубик Куб Лепенки - Page 2 7f05296f39c7c3ed
Tycho

Tycho

ПисанеЗаглавие: Re: Рубик Куб Лепенки   Рубик Куб Лепенки - Page 2 Icon_minitimeЧет Юни 23, 2011 11:35 am

Междувременно пристигна една поръчка от Cubesmith, направена преди време. Потвърждавам, че лепенките са много добри и си струват цената. При над 15$ поръчка, доставката е безплатна.
Рубик Куб Лепенки - Page 2 Dsc06711s.th

Nikipetrov7504

Nikipetrov7504

ПисанеЗаглавие: Re: Рубик Куб Лепенки   Рубик Куб Лепенки - Page 2 Icon_minitimeЧет Юни 23, 2011 1:32 pm

Цветовете наистина за страхотни, а това си проличава особено при разпознаването при бързо редене. Случвало ми се е не веднъж да сбъркам някой цвят с друг а това идва от самите лепенки. Особено ми харесват тези в горния ляв ъгъл тъй като по добре контрастират червеното на оранжевото за разлика от другите дето някак са доста близки. Smile
Tycho

Tycho

ПисанеЗаглавие: Re: Рубик Куб Лепенки   Рубик Куб Лепенки - Page 2 Icon_minitimeЧет Юни 23, 2011 2:02 pm

Тези които ти изглеждат близки, са такива само на снимка. На живо, се различават доста отчетливо. Например тези които червеното е заменено от розово, на снимката изглежда доста близко с оранжевото ( готовото кубче, горе в дясно), но на живо се различават без проблеми, защото розовото е някак си фосфоресциращо (не наистина, не свети в тъмното, но е някак си glowing), и съответно се откроява ясно над оранжевото. Така е и при синьо и зелено, зеленото е по сияещо и лесно се откроява спрямо синьото.

Смятам, че цена от 1.85$, което е 2.50лв., за Half-Bright Replacement Set, не е лоша цена. Предвид, добрия подбор на цветовете и доброто качество - така се твърди, аз тепърва имам доста връткане докато изпробвам колко време издържат, но и на пръв поглед изглеждат качествени.
mita4ka

mita4ka

Брой мнения : 4

ПисанеЗаглавие: Re: Рубик Куб Лепенки   Рубик Куб Лепенки - Page 2 Icon_minitimeНед Ное 20, 2011 11:12 am

А да ви питам колко е голямо това цветмно фолио от мусю бриголаж?
spigmata

spigmata

ПисанеЗаглавие: Re: Рубик Куб Лепенки   Рубик Куб Лепенки - Page 2 Icon_minitimeНед Ное 20, 2011 12:00 pm

Колкото кажеш да ти отрежат, може и да се навият,защото на мен в Домко малко не искаха ама.....Иначе едната страна предполагам е 50см другата Х (колкото кажеш..).
Sponsored content

ПисанеЗаглавие: Re: Рубик Куб Лепенки   Рубик Куб Лепенки - Page 2 Icon_minitime

Рубик Куб Лепенки
Върнете се в началото 
Страница 1 от 2Иди на страница : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Рубик Куб Лепенки 2
» Лепенки 3М
» Продавам мую ю лонг (стикърлес) без лепенки
» Поддръжка на куба на Рубик
» рубик куб оригинален

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите